söndag 17 augusti 2008

xp64? i vista?

jag gillar Vista jättemycket, men det här måste ändå vara en bugg:

jag har redan Client Side Extensions för Vista x64 istallerat. just den här datorn i labbet är inte domänansluten så alla uppdateringar kommer direkt från WU. ingen WSUS alltså. mycket skumt.

vågar jag testa installera den? :)


CSE är för övrigt jävligt cool teknik. microsoft köpte policymaker från desktopstandard och inkluderade i server 2008. den här uppdateringen låter (när den fungerar) gamla klienter att nyttja de nya funktionerna i group policy.


något man inte läst så mycket om (tyvärr!) är att det går bra att använda de här nya funktionerna i group policy även om man inte uppgraderat till server 2008 än. och det är inte svårt. kräver inga schema updates, utan bara att klienterna har uppdateringen för CSE installerad.

man gör så här:
1. ladda hem RSAT (remote server administration tool) på en Vista-klient, din managementstation för GPO. RSAT ersätter gamla GPMC och adminpak.msi i Vista SP1.
2. kör hårt.

man bör dock tänka på att man i fortsättningen alltid editerar sina GPO:er från VistaSP1+RSAT. kör man GPMC på äldre maskiner så kan det bli lite konstigt. men med Vista på managementburken får man mycket annat trevligt. t.ex är CentralStore för ADMX är rätt fett (om man är van vid att kopiera runt hemsnickrade ADM-filer).

oj. glömde nästan:
en fet ny funktion är att man kan söka efter namn och kommenterer på policys. dock endast i Administrative Templates-benet. men ändå. det finns ju en bit över 2000 inställningar att sätta där numera.

0 kommentarer: